Obři, maransky, araukany, brahmanky, bressky a obři.....

17.03.2015 13:16

Rozhodli jsme se, že povalování bylo dost a opět jsme se pustili do sháňky po nové krvi námi chovaných plemen a zároveň malému rozšíření. 

První krokem bylo pořízení páru zdrobnělých brahmanek v barvě isabela. Slepičky nám od loňska krásně dospěly, snáší a dá se předpokládat, že brzy zasednou. Další novinkou je párek zdrobnělých fénixek zlatokrkých. Slepička snáší jedno vajíčko za druhým a opět se dá předpokládat, že se brzy ujme mateřských povinností.

V líhni se nám "dopékají" letošní první bresská kuřata a jakmile se vylíhnou jejich místo v líhni zaujmou černí a modří žerzejští obři, araukany (modré a čené), maranksy (černá měděněkrká) a brahmanky (modré), to vše z násadových vajec z Německa.

Dále máme v plánu dovézt kuřata ze Slovenska, a budou to opět plemena araukana, maranska a žerzejský obr černý a modrý.

Rovněž se nám podařilo sehnat nepříbuzná kuřata plemen bress, a tak bychom měli být schopni nabídnout k prodeji nepříbuzné kmeny.

Dalším úspěchem je dovezení několika málo nepříbuzných obříků. Jedná se o černé a modré kuřičky z Maďarska a loňský 1,1 kmen černých obrů sestavený z  kohouta ze Slovenska a slepice z Anglie.

Velkou radost nám udělalo snad už defintivní zabezpečení venkovní voliéry proti nenechavým potkanům, a tak se už se těšíme až nám naše kačenky mandarinské a karolinské vyvedou mladé.

Snad nám tedy všechny plány vyjdou, kuřata se budou pěkně líhnout a nám se tak podaří trochu obohatit náš chov a nabídku :).

Zpět