SEZÓNA 2020

12.03.2020 15:01

Uběhl již poměrně dlouhý čas od posledního příspěvku na tyto stránky. Děti o něco povyrostly, mateřské povinnosti již nejsou tak "všechen čas beroucí" a já se tak mohla vrátit ke své hlaví činnosti jíž je práce s koňmi. Před třemi lety jsme s manželem založili JS KELPIE - divadlo na koních. Veškerý volný čas nám tedy zabírá práce s koňmi a jejich příprava na představení, tvorba kostýmů a kulis, nastudování nových představení. Bohužel však už žádný čas nezbývá na ježdění po republice i mimo ni a shánění nepříbuzných kvalitních jedinců pro udržování a rozšiřování chovu. Musela jsem se tak postupně vzdát žerzejských obrů nebo bressek (i když pár kulhavých babiček tu ještě mám :) ) stejně jako chovných maransek nebo araukan. Přesto naše hospodářství nezeje prázdnotou, to tedy rozhodně ne! Z užitkové drůbeže tu máme krásný chovný 1.2 kmen krůt bronzových, tuluského housera Matěje s pomořanskou husou Maruškou (kteří s námi pravidelně účinkují ve Svatomartinských průvodech a momentálně sedí na 16 vejcích), brahmanky v barvách žlutá a bílá kolumbije černě lemovaná a v barvě černé, pár zdrobnělých fénixek, maransky a slepičky greenshell. Přistavěli jsme několik voliér v nichž chováme stříbrné, zlaté, diamantové a lesklé bažanty, bílé holuby pávíky, korely, rosely, andulky, neofémy ozdobné a tyrksové. Na rybníčku nám plují kachničky mandarinské a o všeobecný chaos se starají kozy Bětka a Žofka. 

Ani zahrada se nijak nezmenšila, a tak je stále možné pořídit u nás medvědí česnek nebo sazenice zajímavých odrůd rajčat a paprik, během léta pak spousty ovoce, zeleniny a bylinek, na podzim zase jablka nebo kdoule. 

I přes spousty práce s koňmi mne moje slepičí šílenství stále nepřešlo a obzvlášť teď s jarem, stejně jako každý rok, nabývá na síle. V plánu tedy je pořídit opět araukany a nějaké zdrobnělé slípky, leghornky, kachny kajugy nebo ruánky a holuby rejdiče - jeptišky. Také očekáváme nový přírustek v podobě kozy s kůzletem.

Slepičí šílenství je zkrátka regulérní závislostí, která jen tak nepomíjí a zřejmě je neléčitelná :D. 

A naše JS KELPIE? Mrkněte se sami :)!

https://www.divadlonakonichkelpie.cz/

Zpět